Wie zijn wij?

Eric Soyeux, oprichter

Begin jaren tachtig ben ik met mediteren begonnen; ik geef er al tientallen jaren les in. Door mijn ervaring, onder meer als geestelijke verzorger in gevangenissen waar ik vele verschillende mensen uit verschillende culturen heb ontmoet, weet ik dat iedereen kan leren mediteren.

 

Mijn opleiding en training heb ik ontvangen bij de Tibetaans Boeddhistische Stichting Rigpa. Daar heb ik mij eerst als mede-oprichter ingezet, later als nationale coördinator en in verscheidene andere functies om uiteindelijk te gaan doen waar ik het beste in ben; les geven en mensen begeleiden.

 

Na mijn drie jaar retraite in Frankrijk (2006-2009) ben ik mijn meditatietraining nog meer buiten de boeddhistische wereld gaan delen, omdat mensen buiten die context er ook veel baat bij kunnen hebben. Daarbij denk ik aan mensen die bijvoorbeeld meer wetenschappelijk ingesteld zijn, het te druk hebben met hun werk, mensen die zich niet snel thuis voelen in een (boeddhistische) groep. Of mensen die meer persoonlijke begeleiding nodig hebben en mensen die door omstandigheden (ziekte, ouderdom, gevangenschap enzovoort) niet in staat zijn om hier contact mee te maken.

 

De training die ik geef, is gebaseerd op mijn jarenlange boeddhistische training en ervaring met lesgeven, maar vrij van alle culturele en religieuze ballast, gericht op de actualiteit van het leven in onze moderne tijd en op maat gesneden voor je persoonlijke behoefte. Mijn benadering is dan ook nuchter. Omdat meditatie niet zozeer een techniek is maar een hele persoonlijke weg om te leren in eenvoud en tevredenheid te zijn en te leven, stem ik mij zoveel mogelijk af op de individuele aard en omstandigheden van een ieder die les van mij krijgt.

 

In mei 2010 heb ik van Sogyal Rinpoche, mijn leraar, autorisatie gekregen om als zelfstandige meditatieles te geven. Op regelmatige basis geef ik nu trainingen in zorginstellingen en in het bedrijfsleven en coach individuele klanten in hun spirituele en emotionele ontwikkeling. Verder word ik regelmatig gevraagd om lezingen te geven over meditatie en het boeddhisme, waaronder ook in het verleden bij de Boedhistische Omroep Stichting.
Ook wordt ik regelmatig gevraagd om lezingen te geven over stervensbegeleiding  vanuit het Tibetaans boeddhistisch perspectief en in het kader daarvan begeleid ik ook af en toe mensen in hun laatste levensdagen. Hierover vind je meer op onze pagina stervensbegeleiding (is nog nog niet online).

 

In mijn werk in het bedrijfsleven krijg ik ondersteuning van mijn partner Natascha. Zij assisteert mij eveneens in de meditatietraining. Zij is intuitieve coach en geeft emotionele begeleiding en studeert en beoefent sinds ruim vijftien jaar het boeddhisme en heeft eveneens een drie jaar retraite volbracht.

 

Natascha Geuzenbroek, mede-oprichter

Ik heb mijn passie gevonden in het geven van meditatiecursussen en het begeleiden van mensen in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Ik ben eind jaren negentig opgeleid als Grafisch Vormgever aan het Grafisch Lyceum in Amsterdam. In 2004 heb ik een opleiding tot Spiritueel Begeleider afgerond en na deze opleiding kwam ik al snel 'Het Tibetaanse boek van Leven en Sterven' tegen van Sogyal Rinpoche.

 

Zolang ik me kan herinneren heb ik gezocht en verlangd naar kennis over mijn ware essentie om me vanuit deze staat te verbinden met de wereld om me heen. Daarom heb ik ervoor gekozen om naar de driejarige retraite te gaan (van '06 t/m '09) van Sogyal Rinpoche om het boeddhistische gedachtegoed te onderzoeken, te beoefenen en uiteindelijk ook te kunnen integreren in mijn dagelijks leven.

 

Deze periode heeft me de inspiratie gegeven om bij te dragen aan de meditatie trainingen van Be Real Meditatietraining én als coach met mijn eigen bedrijf Kamala Coaching te beginnen. Inmiddels heb ik Kamala Coaching opgeheven en gaan we samen verder met coaching onder de naam Een Goed Gesprek, als coaching tak van Be Real Meditatietraining (is nog nog niet online). Hierbij gebruik ik onder andere een methode die verrassend goed werkt om onverwerkte gebeurtenissen, oude overtuigingen, emoties en gedachten los te laten en te transformeren. Mensen die zichzelf tegenkomen bij het mediteren en diepere patronen willen verwerken kan ik hierdoor goed begeleiden.