Bedrijven

Vanwege de wetenschappelijk bewezen heilzaamheid van de beoefening van aandacht wordt mindfulness en meditatie tegenwoordig breed gedragen in onze maatschappij. Er worden trainingen gegeven in het bedrijfsleven, op scholen, gevangenissen, psychiatrische inrichtingen, bij de behandeling van burn out etc.

 

Met name op het gebied van stressvermindering (MBSR) en cognitieve therapie (MBCT) is er veel onderzoek verricht. Een nieuwe ontwikkeling is dat er nu onderzoek wordt verricht niet alleen naar de effecten van de beoefening van aandacht maar ook naar de effecten van de beoefening van compassie op ons organisme alswel onderzoek naar de invloed van compassie als heilzame kracht in de samenleving.

Wij geven trainingen bij o.a. de volgende bedrijven en instellingen:

Bij GGZ instelling One World Health Services in Den Haag geven wij wekelijks meditatie en compassie trainingen, zowel voor de psychologen als voor de cliënten.  Onder de naam van One World Academie leveren wij in de vorm van workshops een bijdrage aan de boeddhistische grondslag van deze therapeutische praktijk. 


Sinds 2013 geven wij wekelijks meditatie en compassie training bij het IT-bedrijf Schuberg Philis op Schiphol-Rijk. 
Schuberg Philis richt zich op de ‘mission critical’ trajecten, in omgevingen die essentieel zijn voor de business van hun klanten. SBP bestaat meer dan 20 jaar en heeft inmiddels meer dan 400 collega’s.


Vrijheid en gewoon wonen en leven met een fysieke beperking. Fokus maakt het mogelijk. Zij verlenen assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), zoals aan- en uitkleden, toiletgang en eenvoudige verpleegtechnische handelingen. 
Sinds 2022 geven we Mindfulness training bij Fokus Wonen voor de werknemers in Amstelveen. Eric werkt zelf al tien jaar ook bij Fokus als ADL-er in Amstelveen en geeft dus vanuit zijn ervaring met dit werk hele praktische tips aan zijn collega's hoe je mindfulness in je werk toe kan passen. 


Wist je dat steeds meer kinderen, jongeren en volwassenen mediteren? En waarom? Het kan helpen bij omgaan met drukte, stress of onzekerheid. En het kan ook helpen bij het verbeteren van je geheugen, concentratie, creatief denken, ontspanning en zelfkennis.

Bij het IJburg College in Amsterdam geven wij sinds 2020 meditatie en mindfulness lessen aan scholieren van 14 t/m 17 jaar. Ze krijgen uitleg over meditatie, we gaan samen mediteren en de leerlingen krijgen praktische tips voor hun dagelijks leven.


Van 2011 tot en met 2020 heeft Eric wekelijks een meditatie training verzorgd bij zorginstelling Umah-hai in de provincie Utrecht. Daarnaast heeft hij ook ieder jaar een meditatieretraite gegeven van een aantal dagen. Umah-hai betekent in het Dajaks ‘Groot familiehuis’ en biedt mensen met een verleden in de psychiatrie en/of verslavingszorg een tijdelijke (beschermde) woonomgeving en diverse werkgerichte dagbestedingsprojecten. Begeleiding is gericht op zelfstandig wonen en re-integratie op de arbeidsmarkt.


Geïnteresseerd of vragen?
Stuur ons dan een berichtje, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.