Watering the Seeds of Happiness - Lojong

Meditatie is niet alleen proberen wat rust te vinden, het is een proces om je hart en geest te leren kennen en je opnieuw te verbinden met wie je werkelijk bent en de kwaliteiten die daarin vervat zijn. Deze kwaliteiten van fundamentele goedheid, onvoorwaardelijke liefde en mededogen zijn inherent aan ons, maar soms hebben we het contact ermee verloren.

 

Onze geest en hart in de richting van wijsheid en compassie brengen, vergt aandacht en training. Vanaf maandag 5 september gaan we dit dan ook verdiepen met het boeddhistische onderricht over 'Training the Mind (Lojong)', over het ontwikkelen van een goed hart en een heldere geest. Dit onderricht bestaat uit een rijkdom aan adviezen in de vorm van korte slogans die ons helpen om ons perspectief te veranderen en uit ingesleten manieren van voelen en denken te stappen.

 

In deze training zullen we een schat aan hartadviezen met je delen over hoe je je geest en hart kunt richten op wijsheid (inzicht en intuïtie), liefde en zelfcompassie. Je kunt deelnemen aan deze training als je al een beetje ervaring hebt met meditatie.


Deze nieuwe training is een wekelijkse doorlopende training op maandagavond van 19.30-20.45 uur. Soms kan het zijn dat er Engels sprekenden cursisten bij zijn, dus dan wordt de avond in het Engels gegeven.

En we geven deze training op basis van donatie. Dat betekent dat je een maandelijkse bijdrage naar keuze kunt geven: om je een referentie te geven als je die nodig hebt, is €40 per maand. Je kan meer of minder betalen, afhankelijk van je financiële situatie.

 

Heb je interesse of wil je meer weten laat het ons weten en we sturen je verdere info en de Zoom link. Mail ons op: info@berealmeditatie.nl.

In het kort:

  • wanneer: elke maandag avond van 19.30-20.45
  • wanneer: online via Zoom
  • bijdrage: op donatie basis
  • aanmelden of meer info via: info@berealmeditatie.nl

<<< terug