De wijsheid in emoties, de scheppende kracht van de geest. Meditatie retraite in het voormalige kapucijnen-klooster van Handel op 15 t/m 17 november 2024.

Klooster De Weyst in Handel
Klooster De Weyst in Handel

 

"Met het verlaten van je huis
is de helft van je retraite al volbracht."

- Tibetaans gezegde

 

 

Door in retraite te gaan geef je jezelf de ruimte om even de drukte van het dagelijks leven achter je te laten. Je hebt tijd voor jezelf in een inspirerende omgeving en hierdoor kan je meditatiebeoefening zich op een natuurlijke manier verdiepen.

 
Meditatie is naar binnen keren en geleidelijk je geest en je hart weer ontmoeten samen met de kwaliteiten die daar besloten liggen. Als je weer contact maakt met deze kwaliteiten ontdek je dat er wel degelijk een bron van onvoorwaardelijke liefde en compassie in jezelf ligt.

 

De thema van dit weekend: De wijsheid van emoties; de scheppende kracht van de geest. 
Op een later tijdstip zullen we hier meer over vertellen. Mocht je toch iets willen vragen hierover, laat het ons gerust even weten.
 

De sessies van het weekend zullen bestaan uit stille meditatie, geleide beoefening en af en toe een inspirerende video om de sfeer van beoefening te verdiepen. We brengen de ochtenden in stilte door. 

 

 

De retraite wordt gegeven door Eric Soyeux en Natascha Geuzenbroek. Beide zijn ervaren meditatie, mindfulness en compassie trainers. 

 

Op vrijdag is er inloop vanaf 19.00 en om 20.00 start het programma. Je moet dus zelf voor je avondeten zorgen. Houd er rekening mee dat het druk op de weg is. Om die reden start het programma pas om 20.00 uur. We eindigen zondag rond 15.00 uur.

De bijdrage is € 280,- en is inclusief twee overnachtingen in de voormalige monnikenkamers (je hebt een eigen kamer tenzij je liever met iemand een kamer wilt delen), maaltijden en thee/koffie. 


Als je interesse hebt kun je je aanmelden via info@berealmeditatie.nl of als je meer informatie wilt kun je even bellen met Eric via nummer: 06-49870018.

Graag je bijdrage van tevoren overmaken op de twee volgende rekeningen:

 • € 100,- naar NL19 TRIO 0197 7613 56 ten name van E.B.J. Soyeux, o.v.v. 'retraite Handel en de datum van het weekend'.
  Bij een minimum inkomen is het mogelijk om korting aan ons te vragen.
 • € 180,- voor je bijdrage aan kost en inwoning aan NL13 INGB 0001 3832 00 ten name van Stichting De Weyst o.v.v. 'retraite en de datum van het weekend'.
  Aanmelding is definitief na betaling.

In het kort:

 • wanneer: 15 - 17 november 2024, vrijdag inloop va. 19.00 uur, einde zondag 15.00 uur
 • taal: Nederlands
 • waar: De Weyst, Pater Petrusstraat 21, Handel
 • bijdrage: € 280,-
 • aanmelden: info@berealmeditatie.nl

<<< terug