Weekend retraites in een voormalige kapucijnen-klooster  1 t/m 3 september en 17 t/m 19 november 2023.

Klooster De Weyst in Handel
Klooster De Weyst in Handel

 

"Maitri or unconditional friendliness, is taking yourself just as you are, with your confusion and your sanity."

- Pema Chödrön

 

 

Door in retraite te gaan geef je jezelf de ruimte om even de drukte van het dagelijks leven achter je te laten. Je hebt tijd voor jezelf in een inspirerende omgeving en hierdoor kan je meditatiebeoefening zich op een natuurlijke manier verdiepen.

 
Meditatie is naar binnen keren en geleidelijk je geest en je hart weer ontmoeten samen met de kwaliteiten die daar besloten liggen. Als je weer contact maakt met deze kwaliteiten ontdek je dat er wel degelijk een bron van onvoorwaardelijke liefde en compassie in jezelf ligt.
De 2 weekenden die we geven hebben als thema 'Liefde en Mededogen, de beoefening van Tonglen'. Het eerste weekend willen we de nadruk leggen op heling door de kracht van liefde en het ontsluiten van de bron van liefde die in jezelf ligt. Het tweede weekend leggen we de nadruk op de helende kracht van (zelf) compassie. In de tonglen beoefening geef je met de kracht van liefde en neem je met de kracht van compassie en worden beide helende krachten gecombineerd. Het verschil tussen de weekenden is dat de nadruk iets anders zal liggen maar je kunt gerust ook alleen 1 weekend volgen. Ze staan op zichzelf.

 

De dagen van het weekend worden gevuld met zit-meditatie, geleide beoefening en af en toe een inspirerende video om de sfeer van beoefening te verdiepen. We brengen de ochtenden in stilte door. 

 

 

 

De retraite wordt gegeven door Eric Soyeux en Natascha Geuzenbroek. Beide zijn ervaren meditatie, mindfulness en compassie trainers. 

 

Op vrijdag is er inloop vanaf 19.00 en om 20.30 start het programma. Je moet dus zelf voor je avondeten zorgen. Houd er rekening mee dat het druk op de weg is. Om die reden start het programma pas om 20.30 uur. We eindigen zondag rond 15.00 uur.

De bijdrage is € 280,- en is inclusief twee overnachtingen in de voormalige monnikenkamers, maaltijden en thee/koffie. 


Deze retraite is voor mensen die minimaal enige ervaring hebben met mindfulness of meditatie.

Als je interesse hebt kun je je aanmelden via info@berealmeditatie.nl of als je meer informatie wilt kun je even bellen met Eric via nummer: 06-49870018.

Graag je bijdrage van tevoren overmaken op de twee volgende rekeningen:

 • € 100,- naar NL19 TRIO 0197 7613 56 ten name van E.B.J. Soyeux, o.v.v. 'retraite Handel en de datum van het weekend'.
  Bij een minimum inkomen is het mogelijk om korting aan ons te vragen.
 • € 180,- voor je bijdrage aan kost en inwoning aan NL13 INGB 0001 3832 00 ten name van Stichting De Weyst o.v.v. 'retraite en de datum van het weekend'.
  Aanmelding is definitief na betaling.

In het kort:

 • wanneer: 1-3 september en 17 - 19 november 2023, vrijdag inloop va. 19.00 uur, einde zondag 15.00 uur
 • taal: Nederlands
 • waar: De Weyst, Pater Petrusstraat 21, Handel
 • bijdrage: € 280,-
 • aanmelden: info@berealmeditatie.nl

<<< terug