Stilte en meditatie retraite in een voormalige kapucijnen-klooster in het weekend van 17 t/m 19 november 2023.

Klooster De Weyst in Handel
Klooster De Weyst in Handel

 

"Met het verlaten van je huis
is de helft van je retraite al volbracht."

- Tibetaans gezegde

 

 

Door in retraite te gaan geef je jezelf de ruimte om even de drukte van het dagelijks leven achter je te laten. Je hebt tijd voor jezelf in een inspirerende omgeving en hierdoor kan je meditatiebeoefening zich op een natuurlijke manier verdiepen.

 
We willen je tijdens dit weekend op een dieper niveau laten ervaren wat het betekent om je geest thuis te brengen en in contact te komen met de zijn-modus. Op deze manier eenvoudig in contact zijn met jezelf heeft een diep herstellend vermogen.

Meditatie is naar binnen keren en geleidelijk je geest en je hart weer ontmoeten samen met de kwaliteiten die daar besloten liggen. Als je weer contact maakt met deze kwaliteiten ontdek je dat er wel degelijk een bron van onvoorwaardelijke liefde en compassie in je zelf ligt.

 

De dagen van het weekend worden gevuld met zit-meditatie, loopmeditatie en af en toe een inspirerende video om de sfeer van beoefening te verdiepen. We brengen de ochtenden in stilte door. 

 

 

De retraite wordt gegeven door Eric Soyeux en Natascha Geuzenbroek. Beide zijn ervaren meditatie, mindfulness en compassie trainers. 

 

Vrijdag 17 november is er inloop vanaf 18.00, om 19.00 diner en om 20.30 start het programma. Einde zondag rond 15.00 uur.

De bijdrage is € 300,- en is inclusief twee overnachtingen in de voormalige monnikenkamers, maaltijden en thee/koffie. Bij een minimum inkomen is het mogelijk om korting te vragen.

Deze retraite is voor mensen die minimaal enige ervaring hebben met mindfulness of meditatie.

Als je interesse hebt kun je je aanmelden via info@berealmeditatie.nl of als je meer informatie wilt kun je even bellen met Eric via nummer: 06-49870018.

Graag je bijdrage van tevoren overmaken op rekening NL19 TRIO 0197 7613 56 ten name van E.B.J. Soyeux, o.v.v. je naam en 'retraite Handel'. Je aanmelding is definitief na betaling. 

In het kort:

  • wanneer: 17 - 19 november 2023, vrijdag inloop va. 18.00 uur, einde zondag 15.00 uur
  • taal: Nederlands
  • waar: De Weyst, Pater Petrusstraat 21, Handel
  • bijdrage: € 300,- 
  • aanmelden: info@berealmeditatie.nl

<<< terug