Gratis wekelijkse meditatie op woensdag: van Mindfulness naar Heartfulness

  

Het kalmeren van de geest

In het eerste deel van de meditatiesessie ontdek je hoe meditatie een vredige en rustige geest kan creëren met een vreugdevol hart.

 

Meditatie, de beoefening van mindfulness, is een eenvoudige kunst die ons helpt opnieuw verbinding te maken met het natuurlijke stiltepunt dat we allemaal in ons hebben, waardoor we weer rustig en tevreden kunnen zijn.

 

Het is leren naar onszelf te luisteren en diep te resoneren met wie we werkelijk zijn, vrij van alle verwachtingen en normen die ons worden opgedrongen, door onszelf of door anderen. Deze eenvoud van simpelweg in contact zijn met onszelf heeft een diepe herstellende kracht. Naarmate we meer en meer in dit stiltepunt blijven, geeft het ons de kracht om het te behouden ondanks alle veranderingen, drukte en complicaties van het leven.

 

Het hart openen

Net zoals we het lichaam openen en helen door het aan te raken met een diepe en vriendelijke aandacht, zo kunnen we ook andere dimensies van ons wezen openen en helen. Het hart en onze gevoelens ondergaan een soortgelijk proces van genezing door het aanbieden van onze niet oordelende en zachte aandacht.

In het tweede deel van de meditatiesessie zullen we oefenen met ons aangeboren vermogen tot liefdevolle vriendelijkheid, compassie en vreugdevolle waardering. 
Het cultiveren van deze kwaliteiten helpt ons de fundamentele goedheid te zien van alle wezens en ons hart kan zich meer en meer openen voor onszelf en voor de wereld om ons heen. Door de wereld met een open hart tegemoet te treden ontdekken we een gevoel van diep vertrouwen en verbinding.

 

Voor wie

Je kunt meedoen met deze gratis wekelijkse training als je al wat meer ervaring hebt met meditatie en je wilt je beoefening verdiepen met een wekelijkse routine. Maar als je compleet nieuw bent, dan ben je ook van harte welkom!
Let wel even op: de meditaties zullen soms in het Engels begeleid worden, dit is afhankelijk van de deelnemers die op dat moment aanwezig zijn. 

 
Als je geïnteresseerd bent of je wilt iets meer weten, stuur ons even een berichtje via: info@berealmeditatie.nl

In het kort:

  • wanneer: elke woensdag ochtend van 9-10 uur
  • taal: Engels/Nederlands (afhankelijk van de deelnemers)
  • waar: online via Zoom
  • bijdrage: gratis
  • aanmelden: info@berealmeditatie.nl

<<< terug