Stilte en meditatie retraite in het voormalige kapucijnen-klooster van Handel in Noord-Brabant in het weekend van 6 t/m 8 mei.

Klooster De Weyst in Handel
Klooster De Weyst in Handel

 

 

"Maitri or unconditional friendliness,
is taking yourself just as you are,
with your confusion and your sanity."

- Pema Chödrön

 

 

 

Door in retraite te gaan geef je jezelf de ruimte om even de drukte van het dagelijks leven achter je te laten. Je hebt tijd voor jezelf in een inspirerende omgeving en hierdoor kan je meditatiebeoefening zich op een natuurlijke manier verdiepen.

 

Meditatie is naar binnen keren en geleidelijk je geest en je hart weer ontmoeten samen met de kwaliteiten die daar besloten liggen. Als je weer contact maakt met deze kwaliteiten ontdek je dat er wel degelijk een bron van onvoorwaardelijke liefde en compassie in je zelf ligt.

 

Het weekend heeft als thema 'Liefde en Mededogen, de beoefening van Tonglen'. 

We gaan uitleg geven over deze bijzondere beoefening en vooral er mee oefenen door middel van zit-meditatie, liefdevolle vriendelijkheid en (zelf)-compassie oefeningen, ondersteund met  inspirerend video onderricht. 

We brengen de ochtenden in stilte door. We zullen je ook vragen om gedurende de dag je mobiele telefoon niet te gebruiken.

 

De retraite wordt georganiseerd door Be Real Meditatie Training en wordt gegeven door Eric Soyeux en Natascha Geuzenbroek. Beide zijn ervaren meditatie, mindfulness en compassie trainers. 

Vrijdag 6 Mei is er inloop vanaf 18.00, om 19.00 diner en om 20.30 start het programma. Einde zondag rond 15.00 uur.

De bijdrage is € 280,- en is inclusief twee overnachtingen in de voormalige monnikenkamers, maaltijden en thee/koffie. Bij een minimum inkomen is het mogelijk om korting te vragen.

Deze retraite is voor mensen die minimaal enige ervaring hebben met mindfulness of meditatie.

Als je interesse hebt kun je je aanmelden via ericsoyeux@gmail.com of als je meer informatie wilt kun je even bellen met Eric via nummer: 06-49870018.

Graag je bijdrage van tevoren overmaken op rekening NL19 TRIO 0197 7613 56 ten name van E.B.J. Soyeux, o.v.v. je naam en 'retraite Handel'.

In het kort:

  • wanneer: 6 - 8 mei, vrijdag inloop vanaf 18.00 uur, einde zondag rond 15.00 uur
  • taal: Nederlands
  • waar: De Weyst, Pater Petrusstraat 21, Handel
  • bijdrage: € 280,- 
  • aanmelden: ericsoyeux@gmail.com

<<< terug