Nieuws en Activiteiten


The Science of Happiness cursus in Amsterdam

 

We verlangen allemaal naar gelukkig zijn. Maar wat houdt dat precies in? En hoeveel invloed hebben we er eigenlijk zelf op?

 

In deze cursus onderzoeken we welke factoren ons leven betekenis geven en ons gelukkig maken. De lessen bieden een training in hoe we het potentieel van geluk in ons zelf geleidelijk wakker kunnen maken en ontwikkelen.

 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat door de beoefening van mindfulness en door het opwekken van gevoelens van verbinding, dankbaarheid, verwondering en (zelf)compassie, we de chemie en neurologie van ons lichaam en daarmee onze stemmingen positief kunnen beïnvloeden. Bijzonder is dat deze bevindingen blijken overeen te komen met de methodes en wijsheid die vanuit het boeddhisme naar het Westen gekomen zijn.

 

De training is geïnspireerd op de gelijknamige cursus van de Universiteit van Berkeley en bevat, naast boeddhistisch onderricht van hedendaagse leraren zoals Pema Chödrön, ook materiaal op het gebied van neurobiologie en positieve psychologie. Denk hierbij aan Brené Brown en anderen.

 

De cursus is bedoeld voor iedereen die de kwaliteiten die verbonden zijn met het ontwikkelen van geluk, in zichzelf wil onderzoeken, ontwikkelen en verdiepen.

 

 

Praktische informatie

De cursus wordt gegeven door Eric Soyeux en Natascha Geuzenbroek van Be Real Meditatie Training, beiden werkzaam als trainers in mindfulness, meditatie en boeddhisme in het bedrijfsleven en in de zorgsector. De training is een samenwerking tussen Rigpa en Be Real Meditatie Training.

 

We maken gebruik van kleine stukjes video over onderzoek naar geluk en over boeddhistische wijsheid. Ook doen we mindfulness, meditatie en compassie oefeningen. Je hoeft hier niet bekend mee te zijn om mee te kunnen doen. De video's zijn in het Engels, maar worden in het Nederlands besproken.

 

De cursus bestaat uit 16 lessen van ruim 2 uur en bestaat uit twee delen van acht keer die hoewel er zeker een opbouw is, apart te volgen zijn: deel1 begint in mei en deel 2 in september.

 

 • Science of Happiness deel 1
  Tijd
  : donderdagavond van 19.30 tot 21.45 uur.
  Data: 17-5, 31-5, 7-6, 14-6, 21-6, 28-6, 5-7 en 12-7. (Let op: 24 mei vervalt!)
  Kosten: € 120 of € 90 bij een minimum inkomen.
  Aanmelden: www.rigpa.nl/programma/aanbod/science-of-happiness
  Locatie: Rigpa Centrum, Kuipersstraat 148, Amsterdam

 • Science of Happiness deel 2
  Tijd: op donderdag avond van 19.30 tot 21.45 uur.
  Data: 13-9, 20-9, 27-9, 11-10, 18-10, 25-10, 1-11 en 8-11. (Let op: 4 oktober vervalt!)
  Kosten: € 120 of € 90 bij een minimum inkomen.
  Aanmelden: volgt nog.
  Locatie: Rigpa Centrum, Kuipersstraat 148, Amsterdam

Je krijgt na iedere les via email materiaal opgestuurd om thuis mee te oefenen.

Info: Eric Soyeux, tel: 06-49870018 of via ericsoyeux@gmail.com.

 

 


The Science of Happiness cursus in Den Haag

We verlangen allemaal naar gelukkig zijn, maar wat houdt dat precies in? En hoeveel invloed hebben we er zelf op? Is geluk maakbaar? 


In deze cursus gaan we uitgebreid in op welke factoren ons leven betekenis geven en gelukkig maken. De 12 wekelijkse lessen bieden een training in hoe we het potentieel van geluk in ons leven geleidelijk wakker kunnen maken en ontwikkelen. 
De training is gebaseerd op boeddhistische wijsheid in combinatie met recent wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Berkeley.

 


Door de beoefening van mindfulness en door het opwekken van gevoelens zoals dankbaarheid, verwondering en (zelf)compassie, kunnen we de chemie en neurologie van ons lichaam en daarmee onze stemmingen positief beïnvloeden. Bijzonder is dat deze wetenschappelijke bevindingen blijken overeen te komen met de methodes en wijsheid die vanuit het boeddhisme naar het Westen gekomen zijn.


Praktische informatie
De cursus betaat uit 12 lessen van 2 uur. We maken gebruik van kleine stukjes video over onderzoek naar geluk en over boeddhistische wijsheid. Ook doen we mindfulness en compassie oefeningen. Je hoeft hier niet bekend mee te zijn om mee te kunnen doen. 
De video's zijn in het Engels, maar worden in het Nederlands besproken. De cursus wordt gegeven door Nynke Valk (www.dehelderespiegel.nl) en Eric Soyeux. Zij zijn beiden senior trainers in mindfulness, meditatie en boeddhisme. 

De training wordt gesponsord door One World Health Services.


Locatie: One World Health Academy, Troelstrakade 57a, Den Haag

Tijd: Op donderdagen van 1300 tot 1500 uur, beginnend op 15/2, dan vervolgens op 22/2, 1/3, 8/3, 15/3, 29/3, 5/4, 12/4, 19/4, 26/4, 17/5, 24/5. 

Kosten: € 185 in totaal, of € 90 bij een minimuminkomen. Je krijgt na iedere les via email materiaal opgestuurd om thuis mee te oefenen.


Info en aanmelding: Eric Soyeux, tel: 0649870018 of info@berealmeditatie.nl