Nieuws en Activiteiten


The Science of Happiness cursus in Amsterdam

 

We verlangen allemaal naar gelukkig zijn. Maar wat houdt dat precies in? En hoeveel invloed hebben we er eigenlijk zelf op?

 

In deze cursus onderzoeken we welke factoren ons leven betekenis en geluk geven. De lessen bieden een training in hoe we het positieve potentieel in ons zelf geleidelijk wakker kunnen maken en ontwikkelen.

 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat door de beoefening van mindfulness en door het opwekken van positieve gevoelens zoals bijvoorbeeld liefde, dankbaarheid, verwondering en compassie, we de chemie en neurologie van ons lichaam kunnen beïnvloeden en daarmee onze stemmingen. Bijzonder is dat deze bevindingen blijken overeen te komen met de methodes en wijsheid die we in het boeddhisme vinden.

 

De training is geïnspireerd op de gelijknamige cursus van de Universiteit van Berkeley en bevat, naast boeddhistisch onderricht van hedendaagse leraren zoals Pema Chödrön, ook materiaal op het gebied van neurobiologie en positieve psychologie. Denk hierbij aan Brené Brown en anderen.

 

Als je geinteresseerd bent in hoe je je hoofd en hart beter kan samenbrengen dan is deze cursus voor jou.

 

In october geven wij een vervolg op deze cursus in IJburg Amsterdam.

 

 

Praktische informatie

De cursus wordt gegeven door Eric Soyeux en Natascha Geuzenbroek van Be Real Meditatie Training, beiden werkzaam als trainers in mindfulness, meditatie en boeddhisme in het bedrijfsleven en in de zorgsector. De training is een samenwerking tussen Rigpa en Be Real Meditatie Training.

 

We maken gebruik van kleine stukjes video over onderzoek naar geluk en over boeddhistische wijsheid. Ook doen we mindfulness, meditatie en compassie oefeningen. Je hoeft hier niet bekend mee te zijn om mee te kunnen doen. De video's zijn in het Engels, maar worden in het Nederlands besproken.

 

  • Tijd: op woensdag avond van 19.30 tot 21.45 uur.
  • Data: 10 keer beginnend op 2 oktober
  • Kosten: 100 euro
  • Locatie: Maria Austriastraat 879, Amsterdam

Je krijgt na iedere les via email materiaal opgestuurd om thuis mee te oefenen.

Info en aanmelden: Eric Soyeux, tel: 06-49870018 of via ericsoyeux@gmail.com.