Nieuws en Activiteiten


The Science of Happiness cursus in Amsterdam

 

We verlangen allemaal naar gelukkig zijn. Maar wat houdt dat precies in? En hoeveel invloed hebben we er eigenlijk zelf op?

 

In deze cursus onderzoeken we welke factoren ons leven betekenis en geluk geven. De lessen bieden een training in hoe we het positieve potentieel in ons zelf geleidelijk wakker kunnen maken en ontwikkelen.

 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat door de beoefening van mindfulness en met meditaties waarbij we positieve gevoelens zoals bijvoorbeeld liefdevolle vriendelijkheid, dankbaarheid, verwondering en compassie opwekken, we de chemie en neurologie van ons lichaam kunnen beïnvloeden en daarmee onze stemmingen. Bijzonder is dat deze bevindingen blijken overeen te komen met de methodes en wijsheid die we in het boeddhisme vinden.

 

De training is geïnspireerd op de gelijknamige cursus van de Universiteit van Berkeley en bevat, naast boeddhistisch onderricht van hedendaagse leraren zoals Pema Chödrön, ook materiaal op het gebied van neurobiologie en positieve psychologie. Denk hierbij aan Brené Brown en anderen.

 

Als je geïnteresseerd bent in hoe je je hoofd en hart beter kan samenbrengen dan is deze cursus voor jou.

 

 

 

 

Praktische informatie

De cursus wordt gegeven door Eric Soyeux en Natascha Geuzenbroek van Be Real Meditatie Training, beiden werkzaam als trainers in mindfulness, meditatie en boeddhisme in het bedrijfsleven en in de zorgsector. De training is een samenwerking tussen Rigpa en Be Real Meditatie Training.

 

We maken gebruik van kleine stukjes video over onderzoek naar geluk en over boeddhistische wijsheid. Ook doen we mindfulness, meditatie en compassie oefeningen. Je hoeft hier niet bekend mee te zijn om mee te kunnen doen. De video's zijn in het Engels, maar worden in het Nederlands besproken.

 

  • Tijd: op woensdag avond van 19.30 tot 21.45 uur.
  • Data: 10 keer beginnend in Januari, exacte data komen nog....
  • Kosten: 100 euro
  • Locatie: Maria Austriastraat 879, Amsterdam of online via Zoom.

Je krijgt na iedere les via email materiaal opgestuurd om thuis mee te oefenen.

Info en aanmelden: Eric Soyeux, tel: 06-49870018 of via ericsoyeux@gmail.com.

 

 Meditatie en Stilte weekendretraite in het voormalige kapucijnen-klooster van Handel (Noord-Brabant)

 

 

'Met het verlaten van je huis is de helft van je retraite al volbracht'

Tibetaans gezegde

 

Door in retraite te gaan geef je jezelf de ruimte om een paar dagen de dagelijkse beslommeringen en de drukte en complicaties van het dagelijks leven achter je laten. Je hebt tijd voor jezelf in een inspirerende omgeving en hierdoor kan je meditatiebeoefening zich op een natuurlijke manier verdiepen.

 

We willen je tijdens dit weekend op een dieper niveau laten ervaren wat het betekent om je geest thuis te brengen en in contact te komen met de zijn-modus. Op deze manier eenvoudig in contact zijn met jezelf heeft een diep herstellend vermogen.

 

De dagen van het weekend worden gevuld met zit-meditatie, loopmeditatie en af en toe een inspirerende video om de sfeer van beoefening te verdiepen.

We brengen de ochtenden in stilte door. We zullen je ook vragen om gedurende de dag je mobiele telefoon niet te gebruiken.

 

Data:       15 t/m 17 november 2019

Tijd:         donderdag inloop vanaf 18.00 uur, om 19.00 uur diner en 20.30 uur start programma. Einde zondag rond                  15.00 uur.

Locatie:    De Weyst, Pater Petrusstraat 21, Handel

Bijdrage:  € 295,- incl. thee/koffie, maaltijden en drie overnachtingen in de voormalige monnikenkamers.

 

De dag wordt georganiseerd en gesponsord door groepspraktijk One World Health Services.

Bij een minimuminkomen is het mogelijk om korting te vragen. Graag je bijdrage van tevoren overmaken op

rekening NL30TRIO 0197843026 t.n.v. One World Health GGZ o.v.v. je naam en 'retraite Handel'.

 

Voor wie:      Mensen die minimaal enige ervaring hebben met mindfulness of meditatie.

Aanmelding: ericsoyeux@gmail.com of nynke@dehelderespiegel.nl

Meer info:     Tel 0649870018

 

De dag wordt gegeven door Nynke Valk, www.dehelderespiegel.nl, en Eric Soyeux, we werken samen en geven wekelijks meditatie training in de psychologische praktijk One World Health Services in Den Haag, zowel aan de daar werkzame psychologen als de cliënten.

 

Mindfulness en meditatie training in Den Haag

 

In Den Haag geef ik samen met Nynke Valk een doorlopende training. Als je mee wilt doen, is het fijn als je al enige ervaring hebt met mindfulness of meditatie. 

 

Data:    in principe iedere donderdag. Neem van tevoren even contact op. 

Plaats: Troelstrakade 57a, Den Haag, op het moment gebeurt dit online via Zoom.

Tijd:      van 12.30-13.45 u.

Entree: € 60 voor 8 x. Bij een minimum-inkomen is altijd korting mogelijk. Neem hiervoor even contact op.

 

Info en aanmelding: nynke@dehelderespiegel.nl of 0683388786